Magento 2 migratie in 7 stappen

De klok begint te tikken: vanaf november 2018 wordt Magento 1 niet meer ondersteund door Magento zelf, dus wacht niet te lang met een omzetting naar een Magento 2 webshop. Alle verbeteringen van Magento 2 krijgt u niet door een simpele update, maar met een tijdrovende migratie. Er moeten tijdelijk twee websites voor de webshop actief zijn, want elke functionaliteit moet stap voor stap worden overgezet. Hieronder leest u de need to knows over Magento 2 migratie in 7 stappen.

De 7 fases van omzetting naar Magento 2

  1. Zorg vooraf voor voldoende basiskennis over Magento 2 door middel van Google, vakbladen, webinars enzovoorts.
  2. Zoek een ervaren internetbureau met expertise in webshops. Bij een Magento 2 migratie kunnen immers diverse addertjes onder het gras zitten en uw business moet natuurlijk wel 24-7 blijven doorlopen. Alleen al vanwege de radicaal anders samengestelde extensies is het inschakelen van een deskundige een must.
  3. Controleer of u extra capaciteit nodig hebt bij de hostingpartij als u nu of in de toekomst uitbreidingsplannen heeft.
  4. Controleer of van elke extensie een variant in Magento 2 bestaat. Inventariseer vooraf of u ze na het overzetten naar Magento 2 allemaal wil behouden, want minder extensies betekent minder problemen. Daarnaast ontdekt u misschien handige nieuwe opties voor uw webwinkel.
  5. Bij de huidige Magento standaard treft u de Dependency Injection Preferences in plaats van de eventueel conflicterende XML rewrites, onderzoek dit vooraf. Mocht u een zelfmigratie doen, noteer dan zorgvuldig de wijzigingen die u doorvoert en doe alles in een andere testomgeving die uiteindelijk kapot mag.
  6. Als de basis staat, kunnen met behulp van de speciale Magento Data Migration Toolkit al uw categorie├źn, producten en kostbare klant- en bestelgevens worden overgezet.

Als het thema, de extensies en alle klantdata volgens u startklaar zijn, zorg dan voor een testfase en houd de oude Magento 1 op de achtergrond nog even actief. U heeft dan een referentie achter de hand als zou blijken dat de Magento 2 migratie nog haperingen zou hebben.