Fiat wieldop monteren

Voor Fiat wieldoppen moet u eerst een keuze maken of u echte Fiat merkdoppen wil hebben of een universeel model dat goed past bij uw auto. Nadat u dat heeft gedaan komt u voor de vraag: ga ik zelf deze Fiat wieldop monteren of laat ik dat doen? De meeste autobezitters kiezen ervoor om dit zelf te doen, want het is zo’n typisch klusje dat de meeste automobilisten gewoon zelf kunnen uitvoeren.

Als u een wieldop bent verloren of u wil uw Fiat een nieuwe ‘tuning’ geven met mooie wieldoppen, wordt het u tegenwoordig best makkelijk gemaakt om deze zelf te plaatsen. De laatste jaren hebben vele merken wieldoppen immers een zogeheten one click system dop voor eenvoudig monteren of demonteren. Ook op YouTube zijn handige filmpjes te vinden voor het plaatsen van nieuwe wieldoppen op uw Fiat of een andere auto.

Fiat wieldop monteren in vijf stappen

  1. Allereerst moet u de maat wieldop van uw Fiat weten. Op elke band staat een code met enkele letters en cijfers. Achter de ‘R’ ziet u de inchmaat, deze loopt uiteen van 13 tot 17.
  2. Dan plaatst u aan de binnen- of achterzijde de klemring. Let hierbij op de inkeping van het ventiel, zodat u daar later altijd nog gemakkelijk bij kan als dat nodig mocht zijn. Controleer bij aankoop voor de zekerheid altijd even of er een klemring bij zit, anders kunt u niets beginnen.
  3. Druk de clips vast in het wiel die zich bevinden aan de binnenrand van de wieldop. Buig deze zonder forceren naar binnen toe totdat het klikgeluid hoorbaar is. Als dit moeizaam gaat kan een schroevendraaier om druk te geven eventueel een uitkomst bieden.
  4. Druk aansluitend de wieldop krachtig na en check of de dop goed vast zit zodat hij er niet onderweg zo maar afvalt. Mocht een dop een losse klemring hebben, druk deze dan iets naar beneden.

Controleer zo nu en dan of de wieldoppen nog goed bevestigd zitten, zodat de kans klein wordt dat u er eentje verliest.