Boek drukken met linnen kaft

Voor de omslag van een boek kan er gekozen worden uit twee mogelijkheden, namelijk een softcover of hardcover. Bij deze tweede mogelijkheid zijn er weer tal van opties. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een boek drukken met linnen kaft.

Een boek drukken met linnen kaft is de bekroning op de tijd die u heeft besteed aan het schrijven van het boek. U heeft al veel zorg besteed aan de inhoud van uw boek en de afwerking verdient diezelfde zorg. Veel boeken zijn voorzien van een bedrukte softcover of hardcover omslag. Op linnen kan niet geprint worden. Het ontwerp van de omslag wordt daarom vaak gevormd door een achtergrond die egaal van kleur is met daarop een reliƫf, folie of een combinatie van beide technieken. Wanneer u kiest voor een boek drukken met linnen kaft via Ipskamp Printing, wordt door het eenvoudige karakter van de omslag de nadruk gelegd op de aangebrachte accenten. Als u kiest voor bijvoorbeeld een groene linnen kaft met daarop de titel van uw boek in zilverfolie dan valt de titel op. De aandacht van de lezer wordt niet afgeleid door een eventuele afbeelding. Toch zijn er, als u kiest voor een boek drukken met linnen kaft, bij het ontwerpen van de omslag vele mogelijkheden.

Boek drukken kaftZoals gezegd zijn de technieken die gebruikt kunnen worden voor de omslag bij het boek drukken met linnen kaft beperkt. Dit komt door de structuur van linnen. De structuur van linnen zorgt er daarentegen wel voor dat de aanraking een luxueus gevoel kan geven. Sommige mensen zullen bij een boek drukken met linnen kaft denken aan boeken van vroeger. Voor deze mensen zal de kaft een nostalgische waarde hebben. Door juist nu te kiezen voor een boek drukken met linnen kaft zorgt de eenvoud en het anders zijn er juist voor dat uw boek opvalt tussen de andere boeken op de plank.